lørdag 23. juni 2012

Muffins med røkelaks og dill

Matmuffins med røkelaks og dill passer godt på bordet sammen med andre lette sommerretter. Hva med å ta disse muffinsene med neste gang du skal på spleiselag eller hagefest?



Oppskrift på muffins med røkelaks:

  • 300 g mel
  • 1 ss bakepulver
  • en klype salt
  • litt pepper
  • egg
  • 2 1/2 dl melk
  • 100 g smeltet smør eller nøytral olje
  • ca 150 g røkelaks
  • en stor hakket kvast fersk dill


  1. Legg 12 muffinsformer nedi et muffinsbrett, skru ovnen på 200 grader.
  2. Sikt mel, bakepulver, salt og pepper sammen i en bolle
  3. Visp egg, og visp så inn melk og smeltet smør/olje i en annen bolle
  4. Hakk dill og finskjær røkelaksen. bland det med det tørre. 
  5. Lag en grop av det tørre og hell i væsken. bland det hele forsiktig. Det skal bli en glatt røre. 
  6. Ha røren i formene, stek de i 20 minutter. Da vil de heve seg og bli gyllenbrune. 
  7. La de hvile litt på brettet etter stekingen. 


Finhakk både dill og laksen.

Rør til en glatt røre, men ikke rør for mye.

PS! Jeg er med i trekningen av et fantastisk flott teppe fra bloggen Bad Monkey. (Kult navn på en blogg, ikke sant ?? Sekretæren min Jennifer elsker også å hekle, men et slik teppe vet jeg hun ikke har tålmodighet til å fullføre. Så kryss fingrene for oss!

2 kommentarer:

Kakeboksen.no sa...

Kjempe spennende oppskrift dette her :)

Monkis sa...

Hei Magne! Så gøy, tusen takk for at du deler mine apestreker på VG!

Kakeboksen: Takk takk, det er en standard matmuffinsrøre, men med dill og røkelaks får den sommerlig og god twist!