400 g torsk
12 scampi
1 boks hakket tomat
1 fennikel
1/2 rød chili, finkakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sjarlottløk, finhakket
noen tråder safran
1 l grønnsak eller fiskebuljong (vann + to terninger)
1/2 sellerirot i terninger
1 rød paprika, delt i 8
1 ts oregano
1 ts basilikum
salt
pepper
olivenolje
- Tin og skrell scampi, fjern tarmen som går langs ryggen.
- Varm opp olivenolje, ha i hakket løk og hvitløk, og la surre til det blir blankt
- Ha oppi hakket tomat, sellerirot-terningene og finskåret fennikel, la det surre i 5-10 minutter
- Så heller du oppi buljongen. (Jeg hadde to pakker av samtlige buljongtyper som finnes hjemme - unntatt fiskebuljong! Så jeg brukte grønnsaksbuljong, og det ble veldig bra.)
- La det koke opp, ha i safran.
- Ha oppi fisken, scampi, paprika, chili og krydder. La det hele trekke til fisken er ferdig.
Server med godt brød.
Jeg husket alt!
Denne fiskesuppen er den beste jeg har smakt!
SvarSlettKlarte ikke stoppe...nyyyydeliiii:0) og enkel å lage!!
Tusen takk, ja den er skikkelig god! Lagde du den etter oppskriften, eller gjorde du din egen vri?
SvarSlettHadde litt purre oppi og en skvett m fløte som måtte brukes opp, mmmm helt herlig!
SvarSlett