2 biffer (mørbrad, ytrefilet eller entrecôte. Jeg brukte ytrefilet)
1 dl ris
1 dl reker eller krepsehaler
1/2 løk
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
en boks hakkede tomater
1 stilk med selleri
1 fedd hvitløk
1/2 ts kayennepepper
olje til steking
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts hot beauty spice
Begynn med å rensene rekene om du ikke bruker ferdigrensede krepsehaler.
Kok ris med gurkemeie (eller safran), og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.
Krydre biffene med hot beauty spice, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i pannen sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker. Sukkeret gjør at tomatsausen ikke blir bitter. Smaker nydelig med rødvin til!
PS! Mandag morgen våkner jeg til denne herlige oppskriften i Dagbladet http://www.dagbladet.no/magasinet/2008/11/03/552514.html Innbakt kyllingsuppe! Siden jeg er en ape etter butterdeig og kylling så må dette prøves en dag!
1 kommentar:
du prøver _litt_ for hardt å være morsom
Legg inn en kommentar