søndag 2. november 2008

Biff Creole

Jeg har lenge ventet på at sekretæren min skulle spørre om ikke jeg kunne lage Biff Creole til henne, halvt kreolsk som hun er. Faktisk er det ganske enkelt å lage, og tar ikke lang tid.


2 biffer (mørbrad, ytrefilet eller entrecôte. Jeg brukte ytrefilet)
1 dl ris
1 dl reker eller krepsehaler
1/2 løk
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
en boks hakkede tomater
1 stilk med selleri
1 fedd hvitløk
1/2 ts kayennepepper
olje til steking
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts hot beauty spice

Begynn med å rensene rekene om du ikke bruker ferdigrensede krepsehaler.

Kok ris med gurkemeie (eller safran), og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.

Krydre biffene med hot beauty spice, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i pannen sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker. Sukkeret gjør at tomatsausen ikke blir bitter. Smaker nydelig med rødvin til!
PS! Mandag morgen våkner jeg til denne herlige oppskriften i Dagbladet http://www.dagbladet.no/magasinet/2008/11/03/552514.html Innbakt kyllingsuppe! Siden jeg er en ape etter butterdeig og kylling så må dette prøves en dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

du prøver _litt_ for hardt å være morsom