tirsdag 3. juli 2012

Fisk i karri og kokosmelk

Har du gått tom for middagsideer? Hva med å lage en karrigryte med sei og kokosmelk? Kjapt, enkelt og veldig godt!



 


Ingredienser til 4 personer:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts cuminfrø
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stenger selleri (kan byttes ut med en løk)
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 purre
  • 500 g seifilet
  • 1 boks koksmelk (400 g)
  • 2 ts karri-pasta, (eller korma-pasta for en mildere smak)
  • salt og pepper

Slik lager du fisk i kokoskarri

  1. Begynn med å støte cumin og korianderfrø i en morter, og rist dette i en tørr panne. (De som har fulgt litt med på bloggen har sikkert skjønt at dette er min favoritt krydderkombinasjon). Da får du frem ekstra mye smak og duft.
  2. Ha i to ss olje, og surr gulrøtterskriver, hvitløkskiver, purre og hakket selleri (eventuelt løk) sammen med krydderet i et par minutter på medium varme. 
  3. Hell i en boks kokosmelk, og 2 ts karripasta. Jeg hadde i en halv ts ekstra karripulver for litt sterkere smak. Kokosmelken vil likevel milde smaken litt. La det koke opp. 
  4. Krydre fisken med salt og pepper
  5. Ha i paprika og porsjonsstykker med fisk, la det trekke til fisken er ferdig, ca 10 minutter. 

Hvis dere lurer på hvorfor jeg ikke har klær på... Så finner du svaret her!

Nysgjerrig på mer indisk krydder? Sjekk ut mine ti indiske favoritt-krydder.




søndag 1. juli 2012