mandag 9. februar 2009

Andebryst i appelsinsaus

Denne oppskriften på andebryst har en fantastisk god saus med smak av appelsin, karamell og balsamico. Mmmm...



Dette trenger du til to personer:


  • ett andebryst
  • saften av tre pressede appelsiner eller 2-3 dl appelsinjus
  • 1 dl sukker
  • 3-4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • 6 poteter
  • 1/2 pk ferske sukkererter
  • 2 gulrøtter

Slik gjør du:

  1. Skru på ovnen på 200 grader
  2. Rut fettet på andebrystet med en skarp kniv. 
  3. Krydre med salt og pepper. 
  4. Stek andebrystet i pannen på medium varme med fettet ned, i ca 4 minutter. 
  5. Snu og stek i 4 minutter på den andre siden også. 
  6. Legg brystet så i en ildfast form i ovnen på 200 grader, stek i ca 15 min. 
  7. Det skal vær litt rødt inni. Andebrystet deles i litt tykke skiver før servering. Hell gjerne kraften som er i den ildfaste formen i sausen.



Appelsinsausen er en liten lekkerbisken:

  1. Smelt sukkeret i en panne. Pass på at du ikke svir sukkeret, ikke bruk for sterk varme! 
  2. Hell i balsamicoeddiken, litt etter litt.
  3. Spe på med appelsinjuice. La det koke opp.
  4. Klætt på en stor spiseskje smør til slutt, og ha i salt og pepper etter smak. 
Server and i appelsinsaus med stekte potetbåter og sukkererter og lettkokte gulrotskiver.




Vil du ikke gå glipp av nye innlegg fra Mat med Monkis? Da kan du legge igjen epost-adressen din i boksen oppe til høyre!

Følg meg gjerne på facebook!

17 kommentarer:

Super sa...

Dette ser dødsgodt ut!! Kan man lage dette med noe annet enn andekjøtt? Kan kylling eller kalkunbryst funke bra?

Monkis sa...

Stekt kyllingbryst burde også funke, jeg var i Praha og hun jeg reiste med fikk en lignende saus til stekt kyllingfilet og litt fersken (!) på toppen. Det var noe helt sinnsykt godt!

10. februar 2009 18:18

Super sa...

Jøss, var det "rå" fersken da? Eller sånn tørket type?

Monkis sa...

"rå". altså fersk fersken. I skiver. Jeg har søkt etter oppskriften lenge, uten å finne den, men da jeg lagde denne sausen var det nesten det samme.

Super sa...

fersk fersken.. hehe.... *le*........*føle seg rar*

Maded sa...

Åh älskar din blogg, den är så fin och kreative.

Monkis sa...

Hei Maded!
Tusen takk, det var hyggelig!

Elina sa...

Det här ser riktigt gott ut!
Och apan är ju bara så SÖT! :D

Anonym sa...

Wow! Den sausen var til å dø for. Mest vellykka middagen på lenge.

Daniel sa...

Kjempesuksess! Nydelig saus, som lovet..
Ellers serverte eg jordskokk,ferske aspargesbønner og babygulrøtter. Italiensk vin, piemonte - funket veldig fint..

Anonym sa...

Hva er:
Dødsgodt ?
Sinnsykt godt ?
Dø for en saus !

Elisabeth sa...

Jeg brukte sausoppskriften som inspirasjon, men lagde min egen lille versjon.

Sukker, balsamico, appelsinsagt, salt og pepper så klart, hvitløk, maizena og vann+ en klatt smør. Det ble veldig godt, men det ble en veeeldig liten porsjon saus. Skal nok lage den en annen gang, men øke mengdene litt.

Brukte til kalkun jeg.

elisabethskitchen.blogspot.com

Monkis sa...

Hei, ja det er kanskje litt lite saus, men den er så mektig på smak at du ikke trenger mer. Appelsinjus kan erstatte ferskpresset appelsin. Det var en god idé å jevne med maizena hvis du vil ha tykkere saus :)

Anders sa...

Fantastisk god saus. Jeg doblet mengden og la oppi en god dose fesk rosmarin. Det ble en højdare :-)

Geir sa...

Lager denne til noen venner i dag. Sausen var helt pervers god, gleder meg til å smake den etter at jeg hatt kraften oppi. Fantastisk rett:)

Anonym sa...

Blir denne på julaften i år også :-)

Anonym sa...

Veldig god oppskrift. Byttet ut appelsin med ananasjus, eller strengt tatt laget vi to sauser. Ble veldig gode begge to.