lørdag 15. august 2009

Minestronesuppe

Dette er en deilig suppe som du kommer til å angre på om du ikke lager dobbel porsjon og har til middag også neste dag... Og ja, de passer perfekt til olivenbollene fra forrige blogginnlegg.


Til 6 porsjoner trenger du:

4 ss olivenolje
1/2 løk, i tynne skiver
2 fedd hvitløk, hakket
6 skiver bacon i biter
1/2 sellerirot i biter (stangselleri går også bra)
3 poteter i terninger
2 gulrøtter i skiver
1 liten squash i terninger
1 paprika i terninger
1\2 rød chilipepper, finhakket
7 dl grønnskagkraft eller buljong
2 bokser tomater, i biter
100 g makaroni
1 boks røde bønner
1 dl rødvin (kan droppes)
salt og pepper
en klype sukker
persille eller franske urter etter ønsker

Du kan selvfølgelig bytte ut grønnsakene, bruke hvite bønner i stedet for røde, droppe vinen, bruke kålrot, kål og purre osv.

Slik gjør du:



Varm opp oljen og hiv oppi og surr hakket hvitløk, løk og bacon i en stor kjele. Ha i grønnsakene og la det hele surre i 6-7 minutter.



Hell på kraften, eventuelt rødvin og tomatene og la det hele koke, i minst 15 minutter, men jo lenger dess bedre.


Ha så oppi (hurtigkokt) makaroni og bønner, og la koke noen minutter til.

Smak til med salt, pepper, ha i en klype sukker for å nøytralisere syrligheten fra tomatene, og krydre med f.eks litt timian og basillikum, eller topp suppen med persille.
Smaker kjempegodt sammen med rykende ferske olivenboller.

Ingen kommentarer: