lørdag 27. oktober 2012

Chili con carne



Selv om "chili con carne" betyr "chili med kjøtt", er denne oppskriften mer kjøtt med chili. Men jo sterkere du lager den dess mer tro mot navnet blir oppskriften.

Lag rikelig så har du til fest, eller du kan fryse ned en porsjon eller to til en dag du har mer lyst å gjøre noe enn å stå lenge over grytene. Denne oppskriften holder i alle fall til seks personer.

Du trenger:

  • 600 gram kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket (men jeg foretrekker 3 små sjalottløk)
  • 1 rød chili, finhakket. Behold frøene hvis du vil ha retten sterkere.
  • 2 ss olje
  • 1 1/2 boks hakkede tomater
  • 1 boks chilibønner eller røde bønner
  • 1 rød paprika
  • 2 ss hakkede soltørkede tomater
  • 1 liten boks maiskorn
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts salt
Lag rikelig så har du til flere middager.
Cuminfrø du støter selv smaker best!

Surr chili, løk og hvitløk i oljen over medium varme. Ha i kjøttdeigen og brun dette sammen med løken. Kjøttdeigen må ikke bli klumpete, men mer finkornet. Når kjøttet er gjennomstekt har du i tomatene, og lar dette surre noen minutter.


Bland i bønner, paprika, soltørket tomater og mais. Smak til med spisskummen, chilipulver og salt, og la det koke noen minutter til. 

Du må gjerne lage maten på forhånd og varme den opp igjen når den skal spises. Server med ris, nachos og salat.

Ingen kommentarer: