onsdag 16. juli 2014

Minipavlova med vaniljekrem og rips

Hva er knasende sprøtt, deilig og søtt, skinnende rødt? Det er minipavolva med vaniljekrem og rips!

Oppskrift på 8 minipavlovas:


Marengsbunn

  • 3 eggehviter
  • 150 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 1 ss hvitvinseddik
  • noen dråper sitronsaft
  • 1/2 ts vaniljesukker
Krem:
  • 3 dl kremfløte
  • en kartong vaniljekrem
  • 3 dl rips

Slik gjør du:


  1. Pisk eggehvitene på medium styrke i en helt ren og fettfri bolle. Det er viktig for at eggehviten er helt fri for eggegule, fjern også "strengen". 
  2. Ha i litt av sukkeret mens du fremdeles pisker eggehviten, og ha i eddik, sitronsaft, maisenna og vaniljesukker. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk helt til du får en blank, hvit og luftig masse. 
  3. Ha dette i en sprøytepose og sprøyt ut 8 bunner à 6-7 cm i diameter på et bakepapir. 
  4. Stek på varmluft i 120 grader i 50-60 minutter. 
  5. Avkjøl på rist, la marengsbunnene bli helt kalde før du tar dem av.
Bunnene kan du gjerne lage noen dager i forveien, og oppbevare dem i en tett boks. Da er det bare å piske krem og dandere med frukt og bær rett før servering.

Topping:

  1. Pisk kremfløte stivt
  2. Bland forsiktig inn vaniljekremen
  3. Rør inn rips, enten alle hele, eller noen hele og noen knuste. Gjem noen til pynt.
  4. Legg opp slik: Marengspunn, krem, bær. Pynt gjerne med mynteblad.
  5. Voila! (eller hva det nå heter på russisk...) Du har laget en herlig søt og syrlig sommerdessert.


Ingen kommentarer: