lørdag 22. august 2009

Sitronfromasj

Denne sitronfromasjen er frisk og syrlig, perfekt sommerdessert, og er også god sammen med friske bær.

Til fire porsjoner trenger du:
4 eggeplommer
130 g melis
3,3 dl kremfløte
4 plater gelatin
1,5 dl sitronsaft, presset



Press sitronsaft fra friske sitroner.


Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.

Pisk kremfløten nesten stiv.

Legg gelatinplatene i bløt i et par minutter i kaldt
Vri opp gelatinplatene og varm de litt i en gryte sammen med sitronsaften.

Bland kremfløten forsiktig inn i eggedosisen og vend inn sitronsaften litt etter litt fra en tynn stråle.

Det er viktig å blande væsken godt sammen med resten, ellers kan det bli gelatinklumper.

Ha sitronfromasjen over i en fin skål.

Sett den kjølig, helst til neste dag. Pynt gjerne med frisk bær, sitronmelisse eller mynteblader.

Se også andre desserter jeg har laget: Bringebærtiramisu

3 kommentarer:

Bjørg sa...

Du Monkis du Monkis, du vet å friste oss...Du er den beste altså!

Andreas Westby sa...

Flotte og greie oppskrifter og skal servere Andrebryst m/appelsinsaus i påsken. Men - en liten skjønnhetfeil som mange gjør. I en av dine oppskrifter har du skrevet hasselbakte poteter. Det skal vistnok være en som het Hasselback som kom på denne ideen og derfor heter det Hasselback poteter.

Monkis sa...

Hei Andreas! Kjekt du liker bloggen og oppskriftene mine. Den appelsinsausen er himmelsk god, og jeg bruker den til mye annet også, f.eks nakkekoteletter. Når det gjelder "Hasselbakte poteter" er det sånn apekatter staver det ;)

Neida, jeg vet godt at det heter Hasselback-poteter, men det er mange flere som søker på ordet "hasselbakte" i Google... Så jeg har vært litt frekk og skrevet feil av taktiske grunner!