mandag 26. oktober 2009

Kyllingboller i karrisaus

"Lettvint middag for hele familien for under 100 kroner!" reklamerer Rema 1000 med. En av oppskriftene de har gitt ut er kyllingboller i karrisaus.


Denne oppskriften er basert på Remas oppskrift, men ikke uten at jeg har endret litt på den for å gi den en mer spenstig smak, og livligere farger.

Du trenger:
1 pk kyllingkjøttdeig
1/2 dl vann
2 ss mel
salt & pepper
cumin
korianderfrø
frisk koriander
2 hvitløkfedd
karripulver
en terning kyllingbuljong
1/3 paprika i terninger
tomater
ris
1/3 brokkoli

Slik gjør du:

Bland 1/2 dl vann, 2 ss mel, ett fedd finhakket hvitløk, salt og pepper med kyllingkjøttdeigen.

Press! Press! Preeeess!

I en morter blandet og støter du cuminfrø, spisscumin, litt karripulver og korianderfrø, og blander dette i kjøttdeigen. Dette gir fanstastisk og autentisk indisk smak til kjøttbollene.

Cuminfrø og korianderfrø avgir en nydelig aroma.

Lag små boller og stek på medium varme på begge sider til de er gjennomstekt. Legg de til siden etter at de er stekt.


Melet gir bollene mer konsistens


De ble litt flate boller, disse her...


...men smaker like godt!

Varm opp litt olje eller smør og fres så mye karripulver du vil ha (avhengig av hvor sterk saus du ønsker) sammen med det andre hvitløkfeddet (ferdig hakket).



Hell i 2,5 dl kyllingbuljong, og la det koke noen minutter. Ha i kyllingbollene, paprika, brokkoli. Helt til slutt har du i tomater og drysser over nyhakket fersk koriander. Serveres med kokt ris.

Tomatene og fersk koriander gir fin farge!

3 kommentarer:

Frida sa...

Det høres godt ut:-)

Anonym sa...

Det ser veldig godt ut! Men lurte på en ting: Karripulver, er det bare vanlig karri?

Monkis sa...

Hei! Ja, karripulver er vanlig karri. Du kan også bruke karripasta på glass. Og forresten, bruk helst karri med litt "styrke" i som du kjøper i innvandrerbutikker. Norsk karri på vanlige krydderglass er ikke noe særlig....