mandag 18. oktober 2010

Tilslørte bondepiker

Slafs! Nå er det herlige norske epler å få tak i, og noe av det beste du kan lage av det er  tilsølte  tilslørte bondepiker. Ikke tar det lang tid heller.



Til to porsjoner trenger du:
3 epler
3 ss sukker
en dæsj vann

3 skiver gammelt brød
4 ss sukker
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
3 ss smør

2 dl kremfløte

Skrell eplene, skjær dem i passe store biter, og kok dem opp sammen med sukker og vann i en kjele med lokk, til det faller sammen og lett blir til mos. Avkjøl.



I mens kjører du brødskivene i en kjøkkenmaskin til det blir smuler. Dette steker du sammen med smør, sukker kanel og kardemomme på sterk varme slik at det blir karamellisert - men ikke brent. Avkjøl.



Visp fløten stiv til krem.

Når alt er avkjølt legger du krem, eplemos og brødsmuleblanding lag på lag tre ganger i et høyt glass. Pynt gjerne med et mynteblad eller to.

NB! Det er viktig å legge desserten i glassene like før servering, ellers vil smulene bli myke og ikke crunchy!

Har dere forresten sett siste nummer av Maison Vin & Mat? Sjekk ut spalten Nytt på nett. Der er jeg, og sekretæren min klarte også å snike seg med!


7 kommentarer:

Vibeke sa...

Namnamnam!
Og absolutt super stilig at du er blitt kjedis, Monkis! Ikkje er du blitt stormannsgal, heller. Det er ikkje alle som ville delt oppmerksomheten med sekretæren. Men som du vet "Bak enhver stor ape står en kvinne".

swimzy sa...

åhh dette er namenam :)
Og så stilig du har kommet i bladet da monkis :)

GryNoKa sa...

Det ser kjempegodt ut! : )

Monkis sa...

Tusen takk, folkens! Kjekt å komme i bladet. Og GryNoKa, desserten var virkelig nams!

Viney sa...

Delicious rett, ønsker jeg å bare sjekke den testen din parabolen. Jeg elsker alt som gjør med oss av eple. Absolutt suveren. Takk for deling av kunnskap. uren hud

Nordingården sa...

Nej men gud vilken gullig Ap-kock! :) ljuvlig blogg, den får hamna i min smakbloggs-lista! Mari.

Anonym sa...

Mmmm.... det så godt ut. Prøv denne frosne versjonen:

http://snakk.klikk.no/bolig/b/boligdrm/archive/2010/10/01/tonjas-teatime-frosne-bondegutter.aspx

Tonja