lørdag 29. juni 2013

Sjokolademuffins med appelsin

Hva er forskjellen på en cupcake og en muffin?

Er blir det en cupcake når pynten og kremen er så høy og fjong som mulig, eller er et egentlig akkurat det samme, bare at cupcake er noe noen tror at man må være pen bloggdame for å lage, mens muffins er noe tøffere typer spiser?



Jeg har iallefall laget en slags sjokoladekake i papirform, stekt på et brett med 12 fordypninger. Jeg har smurt på krem, riktignok av den lave typen, og raspet på litt appelsinskall som pynt. 


Kall det hva du vil, her er nå oppskriften:


  • 2 store appelsiner
  • 1 1/4 dl melk
  • 225 g siktet hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 ss bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 120 g sukker, gjerne brunt
  • 100 g grovhakket mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 6 ss nøytral olje


Glasur:

  • 50 g mørk sjokolade
  • 25 g smør
  • 2 ss vann
  • 175 g melis



  1. Vask og rasp skallet av appelsinene. Press appelsinsaft og bland det med melken, sammen med 2/3 del av appelsinskallet. (Resten skal brukes til pynt).
  2. Sikt mel, kakao og bakepulver i en skål, og bland i hakkete sjokoladebiter og sukker. Lag en grop. I en annen bolle lettvisper du eggene og har i melk+appelsin og oljen. Hell væsken i det tørre og bland forsiktig. Ikke rør for mye, da kan deigen bli for tung.
  3. Ha røren i 12 muffinsformer, eller i en smurt muffinsform.
  4. Stek på 200 grader i ca 20 minutter.
  5. La kakene hvile 5 minutter i brettet før du har dem over til avkjøling på en rist.
  6. Glasur lager du ved å brekke sjokoladen i biter i en glassbolle. Ha i smør og vann og legg det i vannbad. Rør godt til sjokoladen er smeltet. Ta av varmen i bland i melisen, og rør det til en glatt krem.  
  7. Smør varm krem på muffinsene. Pynt med revet apppelsinskall.


Hva mener du er forskjellen på cupcakes og muffins?












Ingen kommentarer: