Deig:
- 50 gram gjær
- 1 liter vann
- 6 ss olivenolje
- 2 liter hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 dl hakket oliven
- 1/2 dl hakket soltørkede tomater
Topping:
- Mandonsalt
- Provence-krydder
- Oliven
- Begynn med å smuldre opp fersk gjær i lunkent vann. (Jeg vet ikke helt om resultatet blir like godt med tørrgjør, men bruker du det, må du blande det ut i melet). Bland så olje, salt og sukker i vannet.
- Elt inn melet litt og litt, og oliven og tomater. Elt på medium styrke. Deigen skal være veldig løs, nesten som grøt.
- Hell litt olivenolje over deigen sånn at det dekker overgangen mellom deigen og bollen. Dekk over med plast, og la den stå og heve i 40 minutter.
- Hell så deigen på en oljet langpanne, dekk over på nytt og la det heve i 30 minutter.
- Sprinkle over rikelig med olivenolje, strø på saltflak, oliven og Provence-krydder. (Jeg hadde også på soltørkede tomater, men de ble bare brent...)
- Stek i ovnen på nederste rille i ca 35 minutter på 225 grader.
Tips! Del foccaciaen i seks store stykker og frys ned det du ikke skal bruke med en gang. Frossent foccacia tiner du opp og varmer opp i 200 g varmluft et par minutter. Like godt som ferskt.
(Grunnoppskriften er hentet fra Trines Matblogg)
1 kommentar:
Ser deilig ut!!!!!!!
Vi bruker mye fuccacia. Elsker det til reker og aioli!!!
Mvh Hildegunn
Legg inn en kommentar