fredag 8. juni 2012

Grillet laks med pastasalat



Det perfekte laksestykket har grillstriper. Det er marinert, saftig og smakfullt. Og skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Grillpanne! Selv om det er sommer og varmt ute, tar det litt tid å klargjøre en vanlig grill. Etter en lang dag er det raskere å lage mat på komfyren, så grillen får vente til i morgen. Og grillstripene får du likevel!



Til denne lette og deilige sommermiddagen trenger du:

  • to marinerte laksefileter
  • en boks mais
  • 1 dl stjernepasta (pastina) eller makaroni
  •  3 ss soltørket tomat på glass
  • 10 cherrytomater delt i fire
  • 1/2 rød paprika
  • ett fedd hvitløk
  • en bunt fersk basilikum
  • litt olivenolje
  • salt & pepper
  • en skvis sitron
Stek laksen ett minutt med skinnsiden ned på medium varme, snu og stek på andre siden et par minutter. Pass på at laksen ikke blir for tørr.

Kok opp små stjernepasta al dente, og bland det sammen med en salat av cherrytomater, soltørket tomat, paprika og basilikum. Smak til med presset hvitløk, olivenlje, salt, pepper, og en skvis sitron.

Server med mais ved siden av, og gjerne fersk brød. Enklere er det ikke!


Ingen kommentarer: