søndag 17. juni 2012

Nakkekotelett med bakt potet og tomatsalat

Den bakte poteten tar litt tid, men den er verdt å vente på!
I dag får dere nok en sommermiddagsrett, det er best å forsøke seg på hjemme, og ikke på den bærbare grillen i parken eller på stranden.




Oppskrift til to personer

  • to nakkekoteletter, gjerne urtemarinert
  • to store poteter
  • en liten bunt fersk timinan og oregano
  • plommetomater
  • 1 rød paprika
  • 1 stor neve basilikum
  • 1/2 pk ferske sukkererter
  • 2 ts hakkede soltørkede tomater i olje
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ts god balsamico-eddik
  • salt & pepper

For å få gode bakte poteter med mye smak i skallet, skal du faktisk ikke putte det i aluminiumsfolie. I stedet skal du først koke dem, i masse salt og urter/krydder. Da vil smakene trekke inn i skallet. I mens setter du ovnen å 200 grader. Når potene er kokt i ca 20 minutter, tar du de ut av kjelen og prikker dem med en gaffel. 

Så har du potetene i ovnen i en ildfast form sammen med olje, og enda mer salt, pepper og krydder. Jeg har brukt timian, oregano og litt paprikapulver.

I formen kan du også ha halve paprika, som du steker samtidig. Bak potetene i ca 20-30 minutter, det kommer litt an på hvor store potetene er. 

Mens potene er i ovnen kan du grille eller steke de marinerte kotelettene, og lage salat:

Kutt tomater i passe store biter (cherry- eller plommetomat i 2-3 biter), blande med rikelig med basilikumblader, og litt oppskråret paprika, og soltørket tomat.

Spre over litt olivenolje, balsamico og salt & pepper.

Til slutt koker du sukkererter i ett minutt, og tar de umiddelbart under kaldt vann (slik at det stopper kokingen og holder sukkerertene sprø), kutter de i to eller tre og blander dette i resten av salaten. 

Ingen kommentarer: