mandag 25. juni 2012

Monkis' lasagne deluxe

Denne lasagnen har både bacon, gulrot og selleri i sausen. Du vil smake forskjellen! Lag gjerne dobbel porsjon kjøttsaus, så kan du bruke til spaghetti bolognese senere i uken.




Begynn med å surre bacon, gulrot og selleri.

Ingredienser:

  • 6 store plater lasagne
  • 1 pk kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje
  • 100 g bacon skåret i terninger
  • 2 stenger selleri
  • 1 stor gulrot, i terninger
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1/2 dl melk
  • 2 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1/2 ts rosmarin
  • salt og pepper
  • 2 1/2 dl melk
  • 30 g smør
  • 20 g mel
  • en klype revet muscat
  • 100 g revet ost 

Kjøttsaus (bolognaise)

Kjøttsausen er faktisk identisk med en klassisk bolognaise, så denne kan du også lage til spaghetti.
Her er min oppskrift.
  1. Fres baconterninger og små terninger av gulrot og selleri sammen i en gryte, sammen med 2 ss olje  på medium varme
  2. Ha i finhakket hvitløk og surr litt til
  3. Ha i kjøttdeig og stek det sammen med grønnsakene i 2-3 minutter
  4. Ha i en boks hakkede tomater, skyll boksen med en skvett (ca 1/2 dl) melk
  5. La det småkoke til væsken er redusert til ca det halve
  6. Krydre med salt, pepper, oregano, basilikum og rosmarin. Ha i en klype chilipulver for en litt pikant smak, hvis du ønsker det

Hvit saus (bechamelsaus)

  1. Varm opp melk til kokepunktet, men det må ikke koke
  2. Smelt 30 g smør i en annen kjele
  3. Ha 20 g hvetemel i sammen med det smeltede smøret. Visp godt
  4. Tilsett litt og litt av den oppvarmede melken, visp godt hele tiden, så det ikke svir seg
  5. Krydre med revet muscat
Muscat gir god smak til bechamelsausen


Smør en ildfast form, og legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater i lagvis i den rekkefølgen. Du skal ha nok til tre lag saus og to lag plater. Strø revet ost på toppen, og ha gjerne på ekstra oregano og litt nykvernet pepper på topp.

Stek lasagnen i ovnen i ca 190 grader i 30 minutter (se det litt an på ovnen din). Jeg har stekt litt lenger, for å få sprø ost. Liker du smeltende, rennende ost lar du den være i litt kortere tid.
Lasagne lages lagvis: Kjøtt, hvit saus og plater.

Dette blir veldig, veldig godt!



7 kommentarer:

Anonym sa...

Denne gleder vi oss til å prøve, ser kjempegod ut!!

Monkis sa...

Hei, den ER kjempegod ;-)

Takk for at du er innom!

Monkis

Ege Denne sa...

Glad i mat jeg også :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Den er lagra og skal prøves. Takk!

Hilde K sa...

Beste Lasagnaen vi har smakt! Ble gulpemett:)

Silje B sa...

Kan denne fryses før, evt etter, den er stekt?
Stekes den i såfall rett fra fryst tilstand? hvor lenge og på hvilken grad?

Monkis sa...

Hei Silje! Jeg har aldri forsøkt å fryse lasagnen, men jeg ser ingen grunn til at det ikke kan gå. Ustekt lasagne pakket godt inn i klingfolie holder seg noen dager i kjøleskapet, og jeg vil anta at det er bedre å fryse den før den er stekt, så du ikke så så mye av væsken. Jeg ville tint den før steking.

Lykke til!

Hilsen Monkis