tirsdag 7. oktober 2008

Fest med fårikål!

Søndag inviterte jeg to gode venner på fårikål-fest! Ingenting slår høstfølelsen enn fårikål på fatet, ild i peisen og gode venner på besøk.

Får i kål er utrolig lett å lage.

Til tre sultne personer brukte jeg:
2 kg lammekjøtt av bog
1 stort kålhode
hele pepperkorn
salt
4 dl vann
litt hvetemel


Legg kjøtt, kål og pepper lagvis i gryten, men kjøttet nederst. pass på at fettsiden legges i bunn. strø på med salt og pepperkorn og spe på litt mel mellom lagene for å jevne sausen. Hell på 4 dl vann.

Det hele småkoker i 2,5-3 timer, gjerne lenger. Server med kokte poteter.


PS! Dersom sauen jeg lagde hadde vært litt heldigere enn å havne i gryten min, kunne hun fort ha blitt skjønnhetsdronning! http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=523618

6 kommentarer:

pepperkverna sa...

Herlig blogg! Vi har og en husape ved navn BUSHern som er fryktelig glad i kjøkkenlivet! Hege

Monkis sa...

Hei, tusen takk for at du liker bloggen min! Prøver å oppdatere med sånn noenlunde jevne mellomrom (og når min sekretær har tid og vi lager noe spennende!) Flott blogg du også har, det er gøy å finne på spennende ting på kjøkkenet. Hold forresten utkikk etter currygryteoppskrift de nærmeste dagene! (mmm...)

Monkis

- sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lisa sa...

Hei Monkis, hadde du besøk av slektninger på det nederste bildet? De var heldige som fikk smake på den gode fårikålen din!
Klem Lisa

Monkis sa...

Hei! Ja, det er vennene mine! sant de er kule? hilsen Monkis

Stjernekast sa...

Prøves nå! Første gang i hele mitt liv og er fryktelig spent! Utenfor kjøkkenvinduet i fjerde etasje midt i byen er trærne fortsatt grønne med noen oransje få ligger og farger bakken. Nå er høsten her!