torsdag 16. oktober 2008

Grønnsakskarri med svinekjøtt

Jeg har pønsket ut noe lurt. Finn oppskriften på en vegetarrett og tilsett kjøtt. Da får du det beste fra to verdener.
Denne karrigryten fant jeg i en asiatisk kokebok under Thailand, og limebladene og kokosmelken smaker deretter. Samtidig er karripastaen jeg har brukt lukt og smak av India. Igjen, det beste fra to verdener!

Dette trenger du til 4 personer:
1 ss olje
1 halv løk
1-2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
2 1/2 dl vann
2 store poteter, hakket
6 limeblader
150 g brekkbønner
200 g blomkål eller brokkoli
1/2 paprika, strimlet
10 babymais helt i to på langs
2 ss fiskesaus
1 ss limesaft
2 ts fint brunt sukker
frisk hakket basilikum

200 g strimlet svinekjøtt
ris

1. Varm oljen i en wok eller jerngryte (min favoritt), stek løk og karripasta (NB! Dette lukter veldig godt, men lukten kan sette seg om du ikke har vifte...) Stek på middles varme i 5 minutter.


2. Ha i kokosmelk og vann, la småkoke uten lokk i 5 minutter. Tilsett hakkede poteter, brokkoli/blomkål (brokkoli gir mer farge) og limeblader og la det koke i 5 minutter til. Tilsett så paprika, bønner, mais og la det koke i 5 minutter til.


3. Rør i hakket basilikum, fiskesaus, sukker og limesaft og server med ris. Mmm, dette lukter himmelsk! Synd det ikke er lukt på internett...
Dette er altså en vegetaroppskrift som utmerket godt kan nytes som den er. Men jeg er en ape etter godt kjøtt, så jeg stekte litt strimlet svinekjøtt på forhånd og hadde det oppi gryten sammen med poteter og brokkolien. Kylling er sikkert også godt.

Kald øl og en skikkelig Bollywoodfilm hører med!

3 kommentarer:

pepperkverna sa...

Ser fristende ut. Tror vi simpelthen må prøve den raskt! Hege

apples sa...

Naken Monkis!
Denne var visst litt gammel :P

Har blitt mye Thailand i det siste så denne passer bra. Skal prøves!

Monkis sa...

Hehehe, ja det var før jeg fikk kokkeklær julen 2008.