Her er en oppskrift på en deilig hjemmelaget pizza med passe tykk bunn og fyll av krydret kjøttdeig, pepperonipølse, ananas og paprika.
Pizzadeig:
600 g hvetemel
1 pk tørrgjær
4 ss olivenolje
3 dl vann
en klype sukker
en klype salt
litt oregano
bittelitt knust timian
Pizzafyll:
1 pk kjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 glass Dolmio pastasaus med ekstra hvitløk
1/2 pakke pepperonipølse
1/2 stor rød paprika
1 boks ananas i biter (eller helst fersk ananas)
ost
oregano
Begynn med å lage pizzabunn. Bland alt det tørre, tilsett det våte (NB! Vannet må ha romtemperatur på grunn av gjæren). Elt godt, jo lenger, dess bedre. Hev deigen til den blir dobbelt så stor. Kjevle deigen. Dersom du vil ha luftigere bunn kan du etterheve deigen i 45 minutter. Det gjorde ikke jeg, for jeg synes det er best med litt tynn bunn.
Stek kjøttdeig sammen med hvitløk, salt, pepper og oregano. Stek oppskåret paprika sammen med kjøttdeigen etterhvert for å få en søtere paprikasmak. bland med et glass pastasaus, og la det hele koke opp. Smør det hele ut over deigen, og spre på krydder, pepperoni, ananas og ost.
Stek på 225 grader midt i ovenen, i ca. 20 minutter.
6 kommentarer:
Denne ser spennende ut. Takk for gode tips på deigen. Den pleier å være vrien:)
Veldig god pizza. Har laget den en gang før, ble supert! Skal lage den igjen nå, så takk lille monkis og stå på : D
Dette var en skikkelig god pizza!
:-)
Denne skal jeg prøve i dag :-) Har ikke alle ingrediensene, men bunnen blir i hvert fall den samme :-) Fin blogg, forresten.
knallgod oppskrift. hilsen fra dokken
Suuuper god pizza !!!! Den smakte sykt digg XD <3
Legg inn en kommentar