søndag 30. august 2009

Karrikoteletter med eple

Karri og epler passer godt sammen, og som tilbehør til svinekoteletter blir dette en god og overraskende enkel middag å lage!


Ingredienser:
2 svinekoteletter (gjerne nakke!)
1 ss olje eller smør til steking
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 eple
2 ss revet gulost
1/2 ts karri

Potetstappe:
1/3 kg potet
vann
2/3 dl helmelk
2/3 ss smør
salt
hvit pepper, malt

muskat

Ovnsstekte krydder-epler:
1 rødt eple
1 ss frisk timian
Salt og nykvernet pepper
olje

Start med å lage potetstappe:
Skrell potetene og skjær dem i jevnstore stykker så de koker fortere. Kok i vann uten salt til potetbitene er myke, etter 10-15 minutter.

Hell av vannet og mos potetene. Spe med varm melk til du får den konsistensen du har lyst på. Jeg syndes det er godt med litt klumper. Smak til med muskat, salt og pepper. Rør til slutt inn smør.

Kotelettene er enkle å få til:
Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem ca. 3 minutter på hver side på middels varme.


Bland karri, ost og epler godt for å få en jevn smak
Bland eple i småbiter, revet ost og karri. Fordel dette på toppen av kotelettene i pannen.
Legg på lokk. Etterstek på svak varme til osten har smeltet litt. Dette lukter deilig!

Så snart osten har smeltet er middagen klar!

Ovnstekte krydderepler:
Dette lager du av eplebåter (behold skallet) som du griller øverst i stekeovnen.

Mmmm... friske norske epler!
Fjern kjernehus, legg eplebåtene i en ildfast form og strø over salt, pepper og hakket timian. Drypp over litt olje. Stek eplene under grillen et par minutter. Snu dem et par ganger under stekingen.

Ingen kommentarer: