Til to porsjoner trenger du:
3 epler
3 ss sukker
en dæsj vann
3 skiver gammelt brød
4 ss sukker
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
3 ss smør
2 dl kremfløte
Skrell eplene, skjær dem i passe store biter, og kok dem opp sammen med sukker og vann i en kjele med lokk, til det faller sammen og lett blir til mos. Avkjøl.
Visp fløten stiv til krem.
Når alt er avkjølt legger du krem, eplemos og brødsmuleblanding lag på lag tre ganger i et høyt glass. Pynt gjerne med et mynteblad eller to.
NB! Det er viktig å legge desserten i glassene like før servering, ellers vil smulene bli myke og ikke crunchy!
Har dere forresten sett siste nummer av Maison Vin & Mat? Sjekk ut spalten Nytt på nett. Der er jeg, og sekretæren min klarte også å snike seg med!
7 kommentarer:
Namnamnam!
Og absolutt super stilig at du er blitt kjedis, Monkis! Ikkje er du blitt stormannsgal, heller. Det er ikkje alle som ville delt oppmerksomheten med sekretæren. Men som du vet "Bak enhver stor ape står en kvinne".
åhh dette er namenam :)
Og så stilig du har kommet i bladet da monkis :)
Det ser kjempegodt ut! : )
Tusen takk, folkens! Kjekt å komme i bladet. Og GryNoKa, desserten var virkelig nams!
Delicious rett, ønsker jeg å bare sjekke den testen din parabolen. Jeg elsker alt som gjør med oss av eple. Absolutt suveren. Takk for deling av kunnskap. uren hud
Nej men gud vilken gullig Ap-kock! :) ljuvlig blogg, den får hamna i min smakbloggs-lista! Mari.
Mmmm.... det så godt ut. Prøv denne frosne versjonen:
http://snakk.klikk.no/bolig/b/boligdrm/archive/2010/10/01/tonjas-teatime-frosne-bondegutter.aspx
Tonja
Legg inn en kommentar