Har du gått tom for middagsideer? Hva med å lage en karrigryte med sei og kokosmelk? Kjapt, enkelt og veldig godt!
Ingredienser til 4 personer:
- 2 ss rapsolje
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts cuminfrø
- 2 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 2 stenger selleri (kan byttes ut med en løk)
- 1/2 rød paprika
- 1/2 purre
- 500 g seifilet
- 1 boks koksmelk (400 g)
- 2 ts karri-pasta, (eller korma-pasta for en mildere smak)
- salt og pepper
Slik lager du fisk i kokoskarri
- Begynn med å støte cumin og korianderfrø i en morter, og rist dette i en tørr panne. (De som har fulgt litt med på bloggen har sikkert skjønt at dette er min favoritt krydderkombinasjon). Da får du frem ekstra mye smak og duft.
- Ha i to ss olje, og surr gulrøtterskriver, hvitløkskiver, purre og hakket selleri (eventuelt løk) sammen med krydderet i et par minutter på medium varme.
- Hell i en boks kokosmelk, og 2 ts karripasta. Jeg hadde i en halv ts ekstra karripulver for litt sterkere smak. Kokosmelken vil likevel milde smaken litt. La det koke opp.
- Krydre fisken med salt og pepper
- Ha i paprika og porsjonsstykker med fisk, la det trekke til fisken er ferdig, ca 10 minutter.
Nysgjerrig på mer indisk krydder? Sjekk ut mine ti indiske favoritt-krydder.
1 kommentar:
Takk for oppskriften, laget det i dag og det smakte fantastisk, veldig bra egnet som lett sommerrett.
Legg inn en kommentar