Fersk ingefær går igjen i mange eksotiske oppskrifter. Men det er så mye styr med å skrelle dem, tenker du muligens. Kanskje du har forsøkt å skjære vekk skallet med en skarp liten kniv og endt opp med mer skall enn brukbar ingefær til slutt?
Vel, her kommer et triks til deg:
Bruk en teskje, og skrap skallet av! Du beholder 99 prosent av ingefæren og du slipper å skjære deg!
Fersk ingefær kan f.eks brukes i
smoothie,
fiskerett eller til å sprite opp en
gryterett.
Kan du et lurt triks?
3 kommentarer:
Takk for tipset! Bruker ingefær minst en gang i uken, og jeg har flere ganger lurt på hvordan jeg skal få av skallet på en mer fornuftig måte:-) Hadet til den lille kniven!
Hva er galt med en god gammeldags potetskreller? Har aldri tenkt på at det er noe styr å skrelle ingefær engang, jeg. Funker som bare det.
Hei Anne! Ingenting galt med potetskreller, men klarer den å ta BARE skallet? Min erfaring er at kniv og potetskreller også stjeler et alt for stort jafs av godsakene, mens en skje tar bare skallet. Men funker det for deg så er jo det supert :)
Hilsen Monkis
Legg inn en kommentar