onsdag 12. juni 2013

8 variasjoner av havregrøt

Det har skjedd noe dramatisk! Jeg er ikke lenger min sekretærs favoritt-mini-person. For tre måneder siden kom det en liten baby i huset, som skal ha melk. Masse melk. Og for at sekretæren min skal kunne produsere nok, blir jeg stadig jaget ut på kjøkkenet for å lage havregrøt til frokost, lunsj eller kvelds. Det gir mye energi sånn at hun kan amme knøttet.

Havregrøt med honning, linfrø, valnøtter, solsikkefrø og tørkede tranebær.


1 porsjon havregrøt:
  • 1,5 dl lettkokte havregryn
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
La det hele koke opp under omrøring, la småkoke i ca 5 minutter til det er passe tykt.
Da er grøten i grunnen klar til å spises. Men streit grøt er kjedelig, så nå kan du begynne å eksperimentere.

  • Hva med å ha på et par striper med akasie-honning på kryss og tvers over bollen? 
  • Eller sprinkle over solsikkefrø?
  • Linfrø er godt for fordøyelsen. 
  • Rosiner eller tørkede tranebær gir god og søt smak. 
  • Valnøtter sammen med honning er en flott kombinasjon. 
  • Det samme er eplebiter og kanel (kok da gjerne eplebitene sammen med grøten, sånn at de blir myke). 
  • Vil du ha lilla grøt rører du i litt blåbærsyltetøy eller blåbærsaft.
  • Havregrøt med banan er også en klassiker.
Har du noen andre forslag?
Havregrøt med blåbærsaft, rosiner, valnøtter og solsikkefrø.

1 kommentar:

Annika sa...

Prøv havregrøt med brunost - utrolig godt! Legg et par skiver i bunnen av bollen før du heller over grøten, og strimle et par skiver på toppen. Tilsett gjerne litt rosiner og en teskje sukker på toppen og rør inn. :-)