onsdag 5. juni 2013

Foccacia

Merkelig nok har jeg aldri laget foccacia før, men det er det slutt på nå! Det er veldig enkelt, og smaker himmelsk. Brødet passer til supper, som tilbehør til tapas eller grillmat, eller du kan spise det sammen med deilig pålegg som spekeskinke. Hva bruker du foccacia til?


Deig:
  • 50 gram gjær
  • 1 liter vann
  • 6 ss olivenolje
  • 2 liter hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 dl hakket oliven
  • 1/2 dl hakket soltørkede tomater


Topping:
  • Mandonsalt
  • Provence-krydder
  • Oliven

  1. Begynn med å smuldre opp fersk gjær i lunkent vann. (Jeg vet ikke helt om resultatet blir like godt med tørrgjør, men bruker du det, må du blande det ut i melet). Bland så olje, salt og sukker i vannet. 
  2. Elt inn melet litt og litt, og oliven og tomater. Elt på medium styrke. Deigen skal være veldig løs, nesten som grøt. 
  3. Hell litt olivenolje over deigen sånn at det dekker overgangen mellom deigen og bollen. Dekk over med plast, og la den stå og heve i 40 minutter. 
  4. Hell så deigen på en oljet langpanne, dekk over på nytt og la det heve i 30 minutter. 
  5. Sprinkle over rikelig med olivenolje, strø på saltflak, oliven og Provence-krydder. (Jeg hadde også på soltørkede tomater, men de ble bare brent...)
  6. Stek i ovnen på nederste rille i ca 35 minutter på 225 grader. 
Tips! Del foccaciaen i seks store stykker og frys ned det du ikke skal bruke med en gang. Frossent foccacia tiner du opp og varmer opp i 200 g varmluft et par minutter. Like godt som ferskt.



(Grunnoppskriften er hentet fra Trines Matblogg)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser deilig ut!!!!!!!
Vi bruker mye fuccacia. Elsker det til reker og aioli!!!
Mvh Hildegunn