onsdag 21. august 2013

Hjemmelaget knekkebrød

Skolestart = matpakketid, og hjemmelaget knekkebrød er en god avveksling fra tørre skiver med fårepølse. Disse smaker veldig godt med både syltetøy, smøreost og skinke. Eller min favoritt, løvtynne skiver chorizo.


Til to langpanner knekkebrød trenger du:

  • 4 dl sammalt, grov rug
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 7 dl vann


Slik lager du knekkebrød

  1. Bland alt det tørre og ha i vann. 
  2. Rør godt og la det svelle noen minutter. 
  3. Smør det jevnt utover to bakepapirkledde langpanner. 


Slik steker du knekkebrødene

  1. Knekkebrødene skal stekes i 180 grader på varmluft. 
  2. Først 10 minutter med døren igjen
  3. Ta ut langpannene og skjær passe store stykker med et pizzahjul. Da blir det mye lettere å knekke knekkebrødene når de er ferdig stekt. 
  4. Stek videre i 30 minutter med døren igjen (etter 15 minutter kan langpannene bytte plass)
  5. Stek så i 10 minutter med ovndøren på gløtt
  6. La langpannene bytte plass igjen, og stek videre i 10-15 minutter med lukket dør. Hvis knekkebrødene er myke når tiden er ute lar du de stå i litt lenger.
Oppbevares i tett boks. 


PS! Her er en gaveidé til noen som har fått nytt kjøkken, har flyttet eller som venninnegave: Knekkebrødsett! Fyll alle ingrediensene lagvis i et stort glass, og skriv oppskriften på en merkelapp som du fester på glasset. Stilig, ikke sant?






Ingen kommentarer: