Denne hjemmelagde blomkålsuppen er rask å lage, og passer både som middag til to personer eller som forrett til fire.
Oppskrift:
- 1 blomkål
- 1/2 løk finkuttet
- 2 dl h-melk
- 8 dl vann
- 2 hønsebuljongterninger
- salt
- pepper
- muskat
- 100 g bacon
- en neve grovhakkete sukkererter
Slik gjør du:
- Skjær opp blomkålen i små buketter, og stilken i terninger
- Ha blomkål, vann, melk, løk, og buljong i en stor kjele og kok til blomkålen er mør. Legg noen blomkålbuketter til side.
- Kjør det hele jevnt med stavmikser
- Krydre med salt, pepper og smak til med muskat
- Ha i sukkererter og blomkålbukettene du la til side, og la det småkoke i 2 minutter til
Serveres med sprøstekt bacon og en skive ristet brød.
1 kommentar:
Blomkålsuppe er godt! Tror nok det kommer til å stå på menyen til uka :-)
Legg inn en kommentar