tirsdag 17. juni 2014

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon


Denne hjemmelagde blomkålsuppen er rask å lage, og passer både som middag til to personer eller som forrett til fire.

Oppskrift:

  • 1 blomkål
  • 1/2 løk finkuttet
  • 2 dl h-melk
  • 8 dl vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • salt
  • pepper
  • muskat
  • 100 g bacon
  • en neve grovhakkete sukkererter 

Slik gjør du:

  1. Skjær opp blomkålen i små buketter, og stilken i terninger
  2. Ha blomkål, vann, melk, løk, og buljong i en stor kjele og kok til blomkålen er mør. Legg noen blomkålbuketter til side.
  3. Kjør det hele jevnt med stavmikser
  4. Krydre med salt, pepper og smak til med muskat
  5. Ha i sukkererter og blomkålbukettene du la til side, og la det småkoke i 2 minutter til
Serveres med sprøstekt bacon og en skive ristet brød. 









1 kommentar:

♥ Stines hverdag sa...

Blomkålsuppe er godt! Tror nok det kommer til å stå på menyen til uka :-)