mandag 29. desember 2008

Andebryst med honningsaus

Sekretæren min har for en tid siden vært i København og kommet hjem med mye godt i kofferten, blandt annet to flotte, saftige (og ikke minst billige!) andebryst. And er tradisjonell julemat i Danmark i motsetning til kalkunen de fleste andre steder i verden. Etter en del surfing på nettet etter en god oppskrift falt jeg til slutt for denne. Så få vi heller prøve and i appelsinsaus neste gang.

Til to personer:

1 stort andebryst)
1 ss hel sort pepper
1 ss hel grønn pepper
1 ss honning
1 dl vann
salt og pepper
1 pakke fersk tagliatelle
cherrytomater


Kok opp 1 dl vann med 1 ss hel svart pepper og 1 ss hel grønn pepper. La det koke noen minutter uten lokk, ta gryten av varmen og ha i 1 ss honning. Sett det til siden.
Tørk godt av andebrystet og snitt skinnet, men pass på å ikke snitte helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper.

Legg andebrystet med skinnsiden ned i meget varm panne. Fordi det er så mye fett i skinnet trenger ha smør i pannen. Stek i 4 minutter med skinnet ned og deretter i 1 minutt på den andre siden.

Andebrystet stekes deretter ca. 15 minutter på 200 grader i ovnen. Selv om jeg ikke gjorde det kan du gjerne bruke steketermometer. Andebrystet er ferdige når de har en kjernetemperatur på 60-62 grader. Ta ut andebrystet og la det hvile i ca 5 minutter.

Kok opp tagliatelle


Mens andebrystet står i ovnen, heller du pepper og honningblandingen i stekepannen og lar det koke inn sammen med andefettet. Pass på så honningen ikke blir brent!Skjær opp andebrystet i tynne skiver og server med nykokt tagliatelle, delte cherrytomater og honningsjy.
Andre oppskrifter med and: And i appelsinsaus

3 kommentarer:

Cindy sa...

Hihi, Monkis ser plutselig veldig naken ut her :P

Anonym sa...

60-62 grader?? Det hørtes alt for mye ut. Rundet 55 grader er brystet perfekt rosa.

Monkis sa...

Det kan godt være du har rett, jeg bruker ikke termometer i andebryst men steker i ovnen i 15 minutter på 200 grader (etter at det er stekt litt i pannen først). Da blir det flott rosa kjøtt!