fredag 13. november 2009

Guacamole


Det er fredag. Taco, nachos, eller bare en skål tortillachips er innen rekkevidde. Salsasaus står på bordet. Men noe mangler. Ingen tex-mex uten guacamole! Og da skal det ikke være sånn på boks som du kjøper i butikken. Visste du at den kun inneholder 1,5 prosent (!!!) avocado? Nei, den beste guacamolen er hjemmelaget. Den lager du kjapt, og jeg kan garantere deg at det blir noe helt annet!


Du trenger:
1-2 modne avocadoer
en ts olivenolje
ett lite fedd hvitløk
en halv hakket chili (eller chilipulver)
en god skvis sitron
salt
pepper
paprikapulver
cumin, både pulver og hele som er lett mortet
litt finhakket løk

Slik gjør du:
Pass på at avocadoene er godt moden. Da skal den være burgunder/brun/lilla-isj i fargen og være myk når du trykker på den ved stilkfestet. Er avokadoen grønn, er den ofte for hard og ikke lett å mose. Da kommer heller ikke smaken frem.

Mos avokado med en gaffel hvis du vil ha den litt "klumpete", eller kjør alt med med stavmikser til du får en jevn grønn masse. Verre er det ikke!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm Guacamole er SÅ godt! De der boksgreiene i butikk er så lite representativ at det ikke burde være lov å kalle det det samme.

Jeg foretrekker den litt klumpete, og da er det også godt med grovhakket tomat oppi.

Her er min oppskrift på verdens beste taco, som er enda bedre med en slik Guacamole som tilbehør :)

http://andershusa.wordpress.com/2009/06/20/oppskrift-verdens-beste-taco/

swimzy sa...

skal prøves ut:) Jeg har ikke smakt det før så det skal bli morsomt:)

swimzy sa...

Prøvde denne ut idag og det var supergodt! Dette kommer til å bli standar på taco menyen fremover!!
Takk for oppskriften monkis:)