Gris er helt ut i år. Det gjelder også i marsipanavdelingen. Lag heller hjemmelagemarsinpanbrød med likørdruknede rosiner, sjokoladetrekk og ristede mandler.
Oppskrift:
1 pølse marsipan (ca 400 g)
2 dl rosiner
1 /2 dl konjakk eller Grand Marnier-likør
1 plate kokesjokolade
litt melis til utbaking
1 dl mandler, hakkede
- Mariner rosiner i likøren / konjakk et par timer (eller natten over)
- Hakk mandler, og rist dem i en tørr stekepanne til de er gyldne. Sett til side.
- Del marsipanpølsen i to.
- Kna inn rosinene. Blir det for klissete kan du jevne ut med litt melis.
- Rull ut til to pølser på ca 15 cm.
- Smelt kokesjokolade i vannbad (Det blir best hvis du også har i litt delfiafett, men det hadde ikke jeg i dag)
- Pensle sjokoladen på marsipanpølsene, og rull dem i de hakkede mandlene.
Disse holder seg best innpakket i aluminiumsfolie i kjøleskap.
Marsipan er veldig mektig, så denne julekaken er det faktisk sannsynlihet for at den holder seg gjennom julen. Men pass på å ikke spise for mye før du setter deg bak rattet.... Rosinen i pølsen inneholder nemlig 60 prosent alkohol...
7 kommentarer:
Hei. Jeg laget lussekatter på søndag og lenket til deg i julekalenderen min. Håper det var greit. Tjohei.
Hei, så kult! God jul!
Du skriver att gris är helt ute i år. Beror det på att inte alla grisar har det bra i Norge heller? Här i Sverige är det så.
Nam nam. :-)
Hei, Karin!
Det var mest en spøk siden grisen får kjørt seg i disse dager grunnet svineinfluensaen, og at det er vanlig i Norge å spise marsipangris til jul... Derfor ble det ikke marsipangris på meg, men marsipanpølser i stedet! Jeg regner med at griser i Norge har det helt utmerket! (men ikke de som ender opp som ribbe på julaften...
Dette ser godt ut, må prøves. : )
Dette har du dreisen på Monkis! Det så farlig godt ut! Hege
Legg inn en kommentar