onsdag 6. januar 2010

Marengs med kanel og ristede mandler

Jeg hadde 4 eggehviter igjen etter at jeg laget sitronfromasj nyttårsaften. De la jeg i kjøleskapet og 2010s første godis ble et naturlig valg. Pikekyss (marengs) som smelter på tungen er vanskelig å motstå. Er de tilsatt et dryss av kanel, og deilig ristede mandler i tillegg, er i alle fall jeg solgt!

Det finnes mange oppskrifter på marengs /pikekyss), men det enkleste er ofte det beste (Ok da. Avslørt. Så har jeg ikke prøvd de andre oppskriftene. Men det er kun fordi denne faktisk funker!)

Du trenger:
4 eggehviter
200 g sukker
kanel
en neve mandler, hakket og ristet på tørr panne
  • Pass på at bollen marengsen skal piskes i er helt ren og tørr, uten fett. Eggehviten må ikke ha spor av eggegule i seg, ellers vil ikke eggehviten bli stiv, uansett hvor mye du pisker.
  • Så er det bare å hive det oppi mixmasteren/min nye venn Ken Wood og la han gjøre jobben. Pisk til det blir stivt. Bland i de hakkede og ristede mandler.
  • Fordel dem som topper på et bakepapirkledd brett, og strø på kanel til slutt.

  • Stekes først på 150 grader i 10 minutter med døren på gløtt (legg f.eks en tresleiv i klem i ovnsdøren).
  • Stekes så i 100 grader i 90 minutter.
  • Oppbevares i tett boks, men det spørs om de kommer så langt!

3 kommentarer:

pepperkverna sa...

Hei Monkis,
tenk å være verdens første apekatt som får heder og berømmelse i Aftenposten for egen blogg! Gratulerer til deg og sekretær`n!! Det var gøy! Og velfortjent! Hege

Monkis sa...

Hei, takk for det :) Tror ikke det er så mange apekatter med egen blogg her i verden! Og i alle fall ikke med egen sekretær! Gøy at det er kommet flere folk til sidene mine :)

Hilsen Monkis

Karina sa...

Fantastisk skjønn blogg! :-)
Mye god mat også. Her skal jeg følge med ofte! ;-)