Matmuffins med røkelaks og dill passer godt på bordet sammen med andre lette sommerretter. Hva med å ta disse muffinsene med neste gang du skal på spleiselag eller hagefest?
Oppskrift på muffins med røkelaks:
- 300 g mel
- 1 ss bakepulver
- en klype salt
- litt pepper
- 2 egg
- 2 1/2 dl melk
- 100 g smeltet smør eller nøytral olje
- ca 150 g røkelaks
- en stor hakket kvast fersk dill
- Legg 12 muffinsformer nedi et muffinsbrett, skru ovnen på 200 grader.
- Sikt mel, bakepulver, salt og pepper sammen i en bolle
- Visp egg, og visp så inn melk og smeltet smør/olje i en annen bolle
- Hakk dill og finskjær røkelaksen. bland det med det tørre.
- Lag en grop av det tørre og hell i væsken. bland det hele forsiktig. Det skal bli en glatt røre.
- Ha røren i formene, stek de i 20 minutter. Da vil de heve seg og bli gyllenbrune.
- La de hvile litt på brettet etter stekingen.
|
Finhakk både dill og laksen. |
|
Rør til en glatt røre, men ikke rør for mye. |
PS! Jeg er med i trekningen av et fantastisk flott teppe fra bloggen
Bad Monkey. (Kult navn på en blogg, ikke sant ?? Sekretæren min Jennifer elsker også å hekle, men et slik teppe vet jeg hun ikke har tålmodighet til å fullføre. Så kryss fingrene for oss!
2 kommentarer:
Kjempe spennende oppskrift dette her :)
Hei Magne! Så gøy, tusen takk for at du deler mine apestreker på VG!
Kakeboksen: Takk takk, det er en standard matmuffinsrøre, men med dill og røkelaks får den sommerlig og god twist!
Legg inn en kommentar