I dag får dere nok en sommermiddagsrett, det er best å forsøke seg på hjemme, og ikke på den bærbare grillen i parken eller på stranden.
Oppskrift til to personer
- to nakkekoteletter, gjerne urtemarinert
- to store poteter
- en liten bunt fersk timinan og oregano
- plommetomater
- 1 rød paprika
- 1 stor neve basilikum
- 1/2 pk ferske sukkererter
- 2 ts hakkede soltørkede tomater i olje
- 2 ss god olivenolje
- 1 ts god balsamico-eddik
- salt & pepper
For å få gode bakte poteter med mye smak i skallet, skal du faktisk ikke putte det i aluminiumsfolie. I stedet skal du først koke dem, i masse salt og urter/krydder. Da vil smakene trekke inn i skallet. I mens setter du ovnen å 200 grader. Når potene er kokt i ca 20 minutter, tar du de ut av kjelen og prikker dem med en gaffel.
Så har du potetene i ovnen i en ildfast form sammen med olje, og enda mer salt, pepper og krydder. Jeg har brukt timian, oregano og litt paprikapulver.
I formen kan du også ha halve paprika, som du steker samtidig. Bak potetene i ca 20-30 minutter, det kommer litt an på hvor store potetene er.
I formen kan du også ha halve paprika, som du steker samtidig. Bak potetene i ca 20-30 minutter, det kommer litt an på hvor store potetene er.
Mens potene er i ovnen kan du grille eller steke de marinerte kotelettene, og lage salat:
Kutt tomater i passe store biter (cherry- eller plommetomat i 2-3 biter), blande med rikelig med basilikumblader, og litt oppskråret paprika, og soltørket tomat.
Spre over litt olivenolje, balsamico og salt & pepper.
Til slutt koker du sukkererter i ett minutt, og tar de umiddelbart under kaldt vann (slik at det stopper kokingen og holder sukkerertene sprø), kutter de i to eller tre og blander dette i resten av salaten.
Spre over litt olivenolje, balsamico og salt & pepper.
Til slutt koker du sukkererter i ett minutt, og tar de umiddelbart under kaldt vann (slik at det stopper kokingen og holder sukkerertene sprø), kutter de i to eller tre og blander dette i resten av salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar