Ingredienser til kjøttbollene
- 2 pk svinekjøttdeig
- 2 cm finhakket fersk ingefær
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 egg
- 2 ss hvetemel
- 1 ts oregano
- 1/2 ts timian
- salt og pepper
Ingredienser til grønnsakssuppen
- 2 store poteter
- 1/2 kålrot
- 1/2 sellerirot
- 3 gulrøtter
- 1/2 løk
- 1/2 kinakål
- 1/2 brokkoli, inkludert stammen
- 2 liter vann (eller kraft)
- 2 ss suppebuljong (hvis du ikke bruker kraft)
- 4 laurbærblader
- salt og pepper
- 1/2 ts rosmarin
- 1 ts oregano
- noen stilker fersk timian
- Kjør alle ingrediensene til kjøttbollene i en kjøkkenmaskin til en jevn masse.
- Form kjøttboller ved hjelp av to skjeer dyppet i vann, om de ikke blir perfekt runde så gjør ikke det noe, det er bare sjarmerende!
- Stek kjøttbollene lett brune på en stekepanne, og sett til side.
- Skjær grønnsakene i terninger, kinakålen i strimler.
- Kok poteter, gulrot, kålrot, sellerirot, løk og brokkolistammen (skåret i terninger) i to liter vann+buljong/kraft, og krydder på medium varme til potetene er møre.
- Ha så i brokkolibukettene og kinakålen, og kjøttbollene.
- Senk temperaturen, og la det hele trekke i 15-20 minutter til. Jo lenger tid dess mer smak, men ikke la det stå så lenge at grønnsakene går i oppløsning...
Server gjerne med ferske rundstykker eller flatbrød til.
PS! Denne oppskriften gir en ganske stor porsjon, så du har middag til en stor gjeng, flere dager (smaken er enda bedre på dag to!) eller du kan fryse den ned.
Sulten på enda mer suppe? Sjekk ut chorizosuppen min!
2 kommentarer:
Heihei Monkis, suppen din og i tilegg alle de andre matrettene dine ser kjempegode ut. Du er virkelig en god kokk!
Hei, det var kjekt å høre, tusen takk! Har du prøvd noen av oppskriftene?
Monkis
Legg inn en kommentar