søndag 16. desember 2012

Sprø sandnøtter

Jeg baker ikke syv sorter til jul, men sandnøtter må lages. I år har jeg forsøkt meg på en ny oppskrift der jeg har byttet ut vaniljesukker med sitronskall. Det blir litt mindre søtt, og jeg går nok tilbake til min vanlige oppskrift til neste år. Men hvis du vil ha sandnøttene dine sprø og ikke så voldsomt søte, er  dette oppskriften for deg.

Oppskrift:

150 g smør
150 g sukker
2 egg
3 ts bakepulver
500 g potetmel
revet skall av en sitron

Bland smør og sukker hvitt.
Blant bakepulver i potetmelet og ha dette i smør- og sukkerblandingen sammen med egg. 
Rasp oppi appelsinskallet.
Rør godt i kjøkkenmaskinen for å blande det hele godt sammen. 

Trill små kuler som du trykker litt flate (ca en cm) med en gaffel på et bakepapir. Sandnøttene eser litt ut, så ha litt plass mellom dem på bakebrettet. 

Stekes i ca 200 grader i 15 minutter, til de er lyst gyllenbrune. Tid og temperatur avhenger litt av ovnen din.
 

2 kommentarer:

Linda sa...

Hei.
Jeg sliter litt (les: mye) med å holde liv i ferske urter. Har prøvd å vanne mye, vanne lite, la de stå i lys, ikke lys osv. osv. Dette får jeg ikke dreisen på. Har du noen tips? Kjedelig at de allerede etter en uke ikke ser freshe ut.
Fin blogg, gleder meg til å følge deg videre:-)
Hilsen Linda

Monkis sa...

Hei Linda! Har du de inne eller ute? Basilikum kan med fordel stå inne, i mye lys og varme. Det er lurt å plukke bladene slik at de blir litt luft mellom dem. Ellers har jeg en sånn snerten urtepotte fra Eva Solo med tråder som trekker fuktighet inn til jorden i potten. Den funker godt den, men vanner litt ekstra likevel, hehe. Ellers er det beste tipset jeg har å kjøpe og plante om urter fra hagesentre, og ikke de kvastene fra Rema/Rimi... Takk for at du liker bloggen min, forresten :) Hilsen Monkis