Til to personer trenger du:
4 doble lammekoteletter6 poteter skåret i terninger
1 rød paprika
Marinade:
4 ss olivenolje1 ss oregano
1 ss basilikum
1 ts rosmarin
2 fedd pressede hvitløksfedd
pepper
en skvis sitron
Brokkolipuré
1/2 brokkoli1 ss smør
melk
salt og pepper
Oppskrift
Begynn med å blande alle ingrediensene til marinaden i en bolle og ha i lammekotelettene. Dekk til med plast, og la ligge i kjøleskapet - helst noen timer. Ta de ut og romtemperer dem en halvtimes tid før steking.
Når kotelettene skal stekes kan du klippe et lite hakk i fettet midt på toppen av koteletten, sånn at den ikke krøller seg ved steking. Nå kan du også ha litt salt på kotelettene. (Har du salt i marinaden vil det trekke ut mye av væsken i kjøttet. og det vil vi jo ikke!)
Del paprika i 8 og stek bitene i pannen sammen med kotelettene.
Stek lammekotelettene i litt olje eller margarin i noen minutter på begge sider på nokså høy varme. Senk temperaturen og etterstek på laveste varme noen minutter, så er de ferdige!
Brokkoli skjæres i små buketter og kokes møre. Sil av vannet, og ha de gjerne i gryten igjen på lav varme for å dampe bort evt. mer vann. Ha ï smør og mos godt med stavmikser. Ha i en skvett melk for å kreme pureen. Smak til med salt og pepper.
Server med ovnstekte potet-terninger. God søndag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar