Hjemmelaget pizza står på mange stuebord på lørdager. Men hvor ofte varierer du pizzaen? Jeg har mange ulike varianter jeg veksler mellom, og i dag er det marinerte scampi som er hovedingrediensen.
Pizzadeig:
- 400 g hvetemel
- 1/2 pk tørrgjær
- 3 ss olivenolje
- 2 dl vann
- en klype sukker
- en klype salt
- litt oregano
- bittelitt knust timian
Bland alt det tørre, tilsett det våte (NB! Vannet må ha romtemperatur på grunn av gjæren). Elt godt, jo lenger, dess bedre. Hev deigen til den blir dobbelt så stor. Kjevle deigen. Dersom du vil ha luftigere bunn kan du etterheve deigen i 45 minutter. Det pleier ikke jeg å gjøre, for jeg synes det er best med litt tynn bunn.
Pizzasaus:
- 1 boks hakkede tomater
- 1/2 dl melk
- 2 fedd knust hvitløk
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1/2 ts sukker
- oregano
- litt rosmarin
- basilikum
- timian
- salt og pepper
Bland alt utenom krydder i en kjele, og jevn gjerne med stavmikser, med mindre du vil ha tomatklumper i sausen. Smak til med krydder, ha mer oregano enn de andre italienske krydderne. La det koke opp og småputre i minst 30 min for å redusere væsken.
Pizzatopping
- 15 scampi
- 1/2 stor rød paprika
- 1/2 påleggspakke hamburgerrygg eller annen røkt skinke
- ca 2 dl revet ost
- 4 båter lime
- en liten bunt fersk koriander
Du kan egentlig ha hva du vil på pizzaen, (jeg lager sjelden samme pizza to ganger), og i dag ble det chili og hvitløksmarinerte scampi, røkt skinke, paprika og revet ost i tillegg til tomatsaus.
Stek pizzaen i ovnen på 250 grader i 12 minutter.
La den hvilke noen minutter på rist før du deler den opp.
Press over limesaft og topp det hele med fersk koriander.
Press over limesaft og topp det hele med fersk koriander.
Hva er din favoritt på hjemmelaget pizza?
1 kommentar:
Pizza er nam! Fint bilde:-)
Legg inn en kommentar