Oppskrift på 8 minipavlovas:
Marengsbunn
- 3 eggehviter
- 150 g sukker
- 1 ss maisenna
- 1 ss hvitvinseddik
- noen dråper sitronsaft
- 1/2 ts vaniljesukker
Krem:
- 3 dl kremfløte
- en kartong vaniljekrem
- 3 dl rips
Slik gjør du:
- Pisk eggehvitene på medium styrke i en helt ren og fettfri bolle. Det er viktig for at eggehviten er helt fri for eggegule, fjern også "strengen".
- Ha i litt av sukkeret mens du fremdeles pisker eggehviten, og ha i eddik, sitronsaft, maisenna og vaniljesukker. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk helt til du får en blank, hvit og luftig masse.
- Ha dette i en sprøytepose og sprøyt ut 8 bunner à 6-7 cm i diameter på et bakepapir.
- Stek på varmluft i 120 grader i 50-60 minutter.
- Avkjøl på rist, la marengsbunnene bli helt kalde før du tar dem av.
Bunnene kan du gjerne lage noen dager i forveien, og oppbevare dem i en tett boks. Da er det bare å piske krem og dandere med frukt og bær rett før servering.
Topping:
- Pisk kremfløte stivt
- Bland forsiktig inn vaniljekremen
- Rør inn rips, enten alle hele, eller noen hele og noen knuste. Gjem noen til pynt.
- Legg opp slik: Marengspunn, krem, bær. Pynt gjerne med mynteblad.
- Voila! (eller hva det nå heter på russisk...) Du har laget en herlig søt og syrlig sommerdessert.
2 kommentarer:
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)
det så godt ut :D
Legg inn en kommentar