torsdag 9. april 2009

Saftige, grove scones

Saftige scones er god som snacks, sammen med kaffen eller som tilbehør til en god suppe.Oppskrift til ca 12 passe store scones:

250 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvetemel (grovmalt)
3 ts bakepulver
6 ss sukker
½ ts salt
100 g kaldt smør
1 ½ dl melk
1 egg
1 dl rosiner

Bland sammen det tørre og smuldre inn smøret. (Ønsker du fine scones bruker du 350 g siktet hvetemel i stedet for begge meltypene).

Tilsett melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett rosiner. Blir deigen for klisste kan du spe på med mel. Kjevle ut deigen til en rund leiv på ca 2 cm tykkelse. Stikk ut rundinger med et glass og legg på stekebrett. Stek på nederste rille ved 200 grader i 15-20 minutter.

Server gjerne med blåbærsyltetøy og en god kopp te!

10 kommentarer:

Elise sa...

Nam nam! Kan ikke du invitere til te-selskap med disse på menyen? God påske, Monkis!
hilsen din venn, Elise.

Monkis sa...

Takk for hilsen! Disse kan du trygt servere om du skal invitere både dronning Elizabeth og Bestemor Duck i teselskap.

Monkis :)

mormonsen sa...

ÅÅ, tennene løper i vann! Fikk meg til å huske på en gang jeggg var i England, havnet inn på et erverdig gammelt tehus, og fikk servert te og scones m. krem og syltetøy. Det var heaven! Så din oppskrift skal jeg prøve en dag. Med krem og syltetøy

filip sa...

ser helt nydelig ut! denne oppskriften likte jeg. men, hvorfor skal smøret være kaldt? blir det ikke både bedre smak og lettere å jobbe med når det er romtemperert? hmm...bare lurte fordi jeg skal til å lage disse nå;) takk for hjelpa:)

Monkis sa...

Hei Filip. Scones krever kaldt smør fordi det skal smuldres slik at du får smuler av smør og mel, i stedet for en deigete konsistens som du ville fått av f.eks smeltet eller flytende smør. Romtemperert går nok også bra, bare det ikke er for varmt/mykt.

Håper det smaker!

Såmund sa...

Oppdaget for sent at jeg ikke hadde sammalt mel og tilsatte 50g havregryn i stedet. For å bruke minst mulig tid på å bake ut, lagde jeg en stor rund kake som jeg skar opp med det samme den var ute av ovnen! Veldig godt - Takk.

Monkis sa...

Det ble bra med havregryn, altså? Måtte du knuse det først?

Mari L. sa...

Naam:-) trur eg må lage.
Ha en fin dag ;-)

Mari L. sa...

Naam!..Det såg godt ut :-) -trur eg skal bake idag .
Ha en fin dag!:-)

Anonym sa...

Hei!
Er det mulig å erstatte melka med creme fraiche?
Og kor stor oppskrift er dette ca?
Skal lage til 2 personer... :)