Vanligvis har tiramisu en mild smak av kaffe og kakao, men denne vil pirre smaksløkende med bringebær, appelsinlikør, sjokolade og ristede mandler...
Oppskrift:
400 g fersk eller frossen bringebær
6 ss (75 g) sukker
6 ss (75 g) sukker
200 g sukker
0.8 dl varmt vann
4 ss appelsin likør (f.eks Grand Marnier)
1,2 dl kaldt vann
4 eggeguler
6 ss sukker
450 g mascarpone ost
4 eggehviter
6 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
en pakke fingerkjeks (ladyfingers)
1 plate sjokolade, raspet.
en neve hakkede og ristede mandler
Slik gjør du:
Bland bringebær og 6 ss sukker. Dersom du har brukt frosne bær må du sile vekk noe av vannet.
0.8 dl varmt vann
4 ss appelsin likør (f.eks Grand Marnier)
1,2 dl kaldt vann
4 eggeguler
6 ss sukker
450 g mascarpone ost
4 eggehviter
6 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
en pakke fingerkjeks (ladyfingers)
1 plate sjokolade, raspet.
en neve hakkede og ristede mandler
Slik gjør du:
Bland bringebær og 6 ss sukker. Dersom du har brukt frosne bær må du sile vekk noe av vannet.
Stivpisk eggegule med 6 ss sukker. Bland inn mascarpone til en jevn masse. I en større og REN glass eller metallbolle pisker du eggehvite og etterhvert 6 ss sukker, til det blir stivt og luftig. Vend 1/3 av hviten i mascarponeblandingen, og bland så raskt resten til det blir jevnt.
Dypp fingerkjeksene raskt i Grand Marnier-syrupen. Legg dem i en bunnen av en ca. 22 x 33 cm stor form (lasagneform, glassform, el.l.).
Strø bringebærene over kjeksene. fordel halvparten av mascarponeblandingen over og rasp over sjokolade, og dekk til med resten av mascarponeblandingen. Topp det hele med mer revet sjokolade.
Hakk opp mandler, og rist dem i en tørr panne. Avkjøl og spre dette på toppen av tiramisuen.
Ta plast over formen og avkjøl kaken i kjøleskapet, helst natten over, men i minst 8-9 timer.
Se også andre desserter jeg har laget: Sitronfromasj
3 kommentarer:
Jeg blir glad når jeg ser hva du får til av gode smaker Monkis.Du inspirerer store og små.
Hvor mange personer dette oppskriften? Har veldig lyst å prøve.
Det er nok til dessert til ca 5-6 personer. Den er veldig god.... Monkis
Legg inn en kommentar