tirsdag 28. juli 2009

Kyllinggryte/ mektig kyllingsuppe

Dette er egentlig en oppskrift som passer best om høsten, men den smaker godt når som helst og gir masse energi! Lage masse, kyllinggryten blir bare bedre av å stå en dag eller to!Oppskrift for 4:
1 stor, fersk kylling
2 laurbærblad
5-10 pepperkorn
1 ts salt
1 løk delt i 4
vann
1 gulrot
1/4 kålrot
1/2 purre
4 poteter
1 liter kyllingkraft
1 dl fløte
50 g smør
50 g mel
1 bunt hakket persille
Slik gjør du:
Gå til kjøttdisken der du vanligvis kjøper grillet kylling og spør om å få en som ikke er stekt ennå. Om den er ferdigkrydret, gjør ikke det noe. Hvis du vil kan du vaske det av etterpå.

Legg kyllingen i en stor kjele, og hell i kaldt vann til det dekker kyllingen. Tilsett laurbærblader, pepper, salt, og løk.Kok opp og la det småkoke i en times tid, til alt er gjennomkokt. Husk å skumme av underveis.

Ta ut kyllingen og sil kraften, plukk kjøttet fra beina, og skjær i passe store biter, legg til side.

Alle grønnsakene skrelles og skjæres i terninger. Fres sammen i smør i en kjele (Jeg synes jerngryte er best). Spe på med mel, og hell på kyllingkraften. Kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre. Ha i fløte og kyllingbitene. Rett før servering drysser du på hakket persille.

Server gjerne med poteter, ris eller grove baguetter.

3 kommentarer:

max sa...

great

♥ Eline sa...

Supermorsom blogg! Inspirerende og kjekk :-D Herved bokmerket.

Kaspara sa...

Heisan!
Hvor mye mel jeg bruker til olivenbollene? Det vet jeg ikke helt faktisk, bare fyller på med mel til det blir en grei deig å elte sammen. (ikke for mye!)
Jeg er litt stresset. Skal i 50 års-lag til en kollega, og har akkurat skrevet ferdig talen jeg skal fremføre. Nå må jeg hoppe inn under dusjen. Ha en flott helg, og lykke til med de alternative olivenbollene!
Klem fra Kaspara