søndag 24. januar 2010

Fisk i kokoskarri

Vil du ha virkelig god lukt på kjøkkenet like godt som det lukter lager du denne retten. Heldigvis smaker maten like godt som den lukter, av krydder, kokos og lime.

Du trenger:
400 g fileter hvit fisk

1 ts finrevet ingefær
1 ts gurkemeie
2 ts spisskummenfrø
1/2 ts malt kardemomme
1 stang kanel
3 nellikspiker
malt svart pepper
1/2 ts chilipulver

2 ss olje

1/2 hakket rødløk
1 hakket tomat
saften fra 1 lime

2 dl kokosmelk

Begynn med å riste krydder for å lage egen karri.
Ha i spisskummenfrø, kanelstang knust mellom fingrene eller med bredsiden av en kniv, nellikspiker og kardemomme i en liten kjele og rist det hele på middels høy varme i noen minutter. Rør rundt med en tresleiv. Ta pannen av ovnen og ha i pepper og chilipulver.

Skrap av skallet av ingefær med en skje. rasp opp og gni det sammen med gurkemeie på fisken.


Varm oljen i en gryte, sammen med hakket rødløk, en hakket tomat og saften av en halv lime. La koke i 5 minutter.

Tilsett kokosmelken, de ristede krydderne og la det hele småkoke i 10 minutter.
Ha oppi fisken, og la det småkok videre i 8-10 minutter, rør inn resten av limesaften og smak evt til med mer chilipulver.

Anbefalt musikk til denne retten må være Harry Nilsson med "Coconut"


6 kommentarer:

swimzy sa...

nodenne retten hørter utrolig god ut, skal absolutt prøves ut:)

Tasty Bites by Grass Onion sa...

Dette virket godt og spesielt :)

apples sa...

Hvor mange porsjoner er denne oppskriften beregnet på?

Jeg har alltid store problemer med å beregne riktig mengde og fikk så veldig lyst til å prøve denne i morgen! :)

Monkis sa...

Hei!

De aller fleste oppskriftene mine er til to personer, det gjelder også denne. Gled deg, dette er en smaks- og duftbombe. Mmmmm....

apples sa...

Hei igjen.

Maten ble god den, men den smaket liksom veldig lite.. kan det hjelpe å riste krydderet lenger, muligens bruke mer? Jeg doblet oppskriften og tror ikke jeg gjorde noe galt.. :)

Monkis sa...

Synd det ikke ble helt vellykket. Du kan med stor fordel ha i mer krydder, ingefær, og blande inn vanlig karripulver (sånn som kjøpes på innvandrerbutikk, ikke de fra vanlige norske dagligvarebutikker), for sterkere smak. Det var kanskje litt upresist i oppskriften, men krydderet skal ristes til det ryker.