På menyen sto det ekte moussaka, grekernes nasjonalrett.
Til fire sultne, voksne personer trenger du:
450 g kjøttdeig
2 auberginer
1 squash
1 løk
Hvitløk etter smak, jeg brukte en hel kinesisk hvitløk
2 bokser hakket tomat
1 ss balsamicoeddik
salt
pepper
2 ts tørket oregano
1 ts kanel
Bechamelsaus:
100 g smør
3 ss mel
7 dl melk
2 egg
50 g revet parmesan
200 g revet ost til gratinering
Stek kjøttdeig i litt olivenolje,finhakk løken og stek det sammen med kjøttdeigen.
Tilsett hakket hvitløk, salt, pepper og oregano.
Ha i to bokser hakket tomater og la det koke opp.
Sausen lager du ved å smelte smøret og røre inn hvetemelet til jevning. Spe gradvis med melken til en jevn saus. La det småkoke noen minutter. Smak ti lmed salt og pepper, og tilsett revet parmesan. Ta det av varmen og rør inn to egg til slutt.
Smør en lasgneform og ha i lagvis kjøttsaus og augbergin/squash. Til slutt heller du på bechamelsausen og revet ost på toppen.
Stek i 185 grader i 45 minutter.
Server med gresk salat (tomater, grønn paprika og agurk, og fetaost) og varme baguetter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar