mandag 10. august 2009

Olivenboller

Disse rundstykkene med oliven og soltørkede tomater er deilige til suppe, men kan også spises med alle mulige salater, eller rykende ferske med godt kjøttpålegg.

Oppskriften (med noen endringer) er hentet fra den flotte interiørbloggen Kasparas regnbue, som jeg anbefaler dere å ta en titt på :)

Til 15-20 boller trenger du:
1/2 dl olivenolje
5 dl lunt vann
50 g gjær
2 ts salt
1/2 dl sukker
10 grovhakket soltørkede tomater
1, 5 dl grønne oliven skjært i tykke skiver
Mel: så mye at det får deigkonsistens (ta heller litt for lite enn for mye). Jeg synes det er godt (og sunt!) med blanding av både sammalt og fint hvetemel.


Bland olje, vann, sukker og salt.


Rør melet og gjæren ut i vannet litt etter litt, tilsett oliven og tomater og rør sammen. Hev deigen en time.

Form til boller. Heves 30 min.

Pensle med olje og strø på havsalt. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter.


Jeg spiste olivenbollene til minestronesuppe. Fortsettelse følger...





3 kommentarer:

Trine ;) sa...

Dette ser godt ut! Skal prøves!
Trine ;)

Anita Karin Jakobsen sa...

Disse har jeg bakt i dag. Brukte litt andre brødkrydder, og sorte oliven. Litt chili jeg har hatt i olje, og litt fetaost.Brukte blanding av grovt og fint mel. De ble kjempegode.

Monkis sa...

Mmm, høres godt ut. Jeg tenker at soltørkede tomater passer godt sammen med oliven også :)